Els presidents de Foment del Treball i la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Josep Sánchez Llibre i Xavier Rigau, han manifestat avui en roda de premsa a la seu de la patronal tarragonina, el paper clau de la CEPTA amb una representació del 85% del teixit empresarial de les comarques de Tarragona, que suposa el 90% del seu PIB privat. La presidenta de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE), Maria José Fernández, també ha estat present en la trobada.
Els líders patronals han reclamat les inversions en tres infraestructures cabdals per a la competitivitat del país, com són el Hard Rock, l’ampliació del Prat i la B-40, pels Pressupostos 2024. Tots dos han demanat a les administracions públiques “rigor pressupostari i que estiguin a l’altura de les circumstàncies”.
Xavier Rigau, que acaba d’iniciar el relleu de la presidència al capdavant de la patronal, vol fer de l’entitat “la casa gran de tots els empresaris de Tarragona”. En aquest sentit, ha fet una crida a la unió i al treball conjunt perquè tothom se senti còmode en el sí de la Confederació.
Josep Sánchez Llibre ha refermat el suport de Foment a la patronal tarragonina per seguir posicionant-se com “una de les territorials més potents de l’economia catalana i de l’ecosistema de Foment”. A través del Consell Territorial de la Pime de la patronal catalana, “donarem suport a la CEPTA perquè entomi amb èxit aquesta nova etapa de modernització liderada per Rigau, que reforçarà la seva eficiència i competitivitat per assegurar el millor servei pels empresaris de Tarragona”.
Rigau s’ha fixat com a prioritats les infraestructures i el canvi climàtic, així com dialogar amb els sindicats, el sector educatiu i les administracions públiques. “Cada dia costa més trobar personal motivat i qualificat. El sistema educatiu està fallant i és un tema primordial per a les nostres empreses”.
Sánchez Llibre ha destacat la figura de l’empresari i l’emprenedor “com un element vertebrador” per a la cohesió social i per reduir la desigualtat social. “Les empreses han de tenir beneficis per distribuir la seva riquesa i generar llocs de treball”, ha expressat.