Notícies

10/06/2022

EL GREMI DE LA CONSTRUCCIĶ DEL TARRAGONČS BUSCARĀ ALIANCES ENTRE EMPRESES I UNIVERSITATS PER ATRAURE TALENT AL TERRITORITarragona, 10 de juny 2022.- El sector de la construcció, com altres sectors industrials, pateix una manca de mà d’obra qualificada i de retenció de talent. El creixement de l’activitat i la necessitat de perfils qualificats poden frenar el ritme de recuperació d’un sector que començava a aixecar el cap, i fins i tot, a l’encariment del cost de l’edificació. Davant aquesta realitat que constata el Gremi de la Construcció del Tarragonès i altres col·lectius del sector, com col·legis professionals, el Gremi aposta per fomentar la col·laboració entre empreses, universitats i centres de formació professional. “La iniciativa te l’objectiu d’unir esforços per retenir i atraure talent, i donar solucions al teixit productiu del territori”, manifesta el president del Gremi de la Construcció del Tarragonès, Joan Romeu.
El Gremi es posa a disposició dels centres de formació per poder iniciar col·laboracions i manifesta la intenció de participar en accions orientades a la transferència de coneixement universitat-empresa i empresa-universitat. “És una llàstima que les empreses que volen incorporar un tècnic a la seva plantilla no ho puguin fer perquè en molts casos no han rebut cap oferta i això també es trasllada a l’Administració. La solució a aquesta mancança implica establir aliances amb el sector formatiu del territori”, explica Joan Romeu.
 
Sobre el Gremi de la Construcció de Tarragonès
El Gremi de la Construcció del Tarragonès és una associació d'Empresaris de la Construcció creada per defensar i unificar els interessos col·lectius dels constructors i altres activitats complementàries a la nostra comarca.
El nostre Gremi està afiliat a l'Associació Foment per al Desenvolupament de la Construcció i Indústria Auxiliar de les Comarques Tarragonines (FOCONTA), i a la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), per tant els nostres associats poden gaudir de tots els beneficis de pertànyer a aquestes dues Associacions empresarials.